čtvrtek 5. ledna 2012

100% daň - věc blízké budoucnosti?

I médiích hlavního proudu, která tady vlastně pořád kritizuji, se občas objeví z mého pohledu rozumná myšlenka. Pohříchu bývá skryta v rubrice komentářů, dejme tomu na straně 10, jako dnes v MFD.

Nicméně zní mi jako rajská hudba, že servilní plátek píše věci, které odpovídají tomu, co jsem zde tolikrát zoufale nadhazoval. Třeba zde a zde.

Jiří Štický píše: "Představte si ministra financí...jak říká: Dnes představujeme nový zjednodušený daňový systém. Pošlete nám všechny své peníze a my vám potom vrátíme, co nám bude přebývat."

A stejně jako já dochází i Štický k názoru, že nezbyde nic. "Dokud budete mít peníze, dokud neodevzdáte úplně všechno, daně půjdou nahoru. Ale ani potom nebude klid. Výdaje se vždycky přizpůsobí příjmům."

Nejsem tedy sám, kdo se domnívá, že mílovými kroky směřujeme ke 100% dani. Nehodlám se s tím ale smiřovat. Hodlám kvůli tomu aspoň řvát a troubit na poplach. A těším se, že se tyto myšlenky budou i v mainstreamu přesouvat ze strany deset třeba na devítku, osmičku, sedmičku....a kdoví, třeba někdy i na titulku.